Top 10 mooiste golfbanen van Nederland en België volgens Nicky van Golf Square

Top 10 mooiste golfbanen van Nederland en België volgens Nicky van Golf Square

, Von Nicky Dorfel, 8 min Lesezeit

"Wat zijn de mooiste golfbanen van Nederland en België?". Een goede vraag met een persoonlijk antwoord, als het aan Nicky van Golf Square ligt. In dit blog deelt Nicky, eigenaar van Golf Square en golfballen duiker van beroep, zijn top 10 van mooiste golfbanen in Nederland en België. Nicky duikt regelmatig golfballen op in de vijvers van golfbanen in Nederland en België en deelt graag zijn persoonlijke top 10 met u. Er is volgens Nicky voor ieder wat wils op de prachtige golfbanen die Nederland en België te bieden hebben. Bent u er klaar voor?

1: Bernardus Golf (NL)

Bernardus Golf, gelegen in het Brabantse Cromvoirt, is een Prachtige Golfclub en onbeslist de mooiste golfbaan van Nederland. Ontworpen door Kyle Phillips, biedt het een uitdagend parcours dat perfect samensmelt met het omringende landschap. De uitgestrekte fairways en strategisch geplaatste bunkers dagen de spelers al uit, en daar doen de prachtige waterpartijen een schepje bovenop. Naast het indrukwekkende golfparcours beschikt Bernardus over een luxe clubhuis waar u ontspant en geniet van uitstekende voorzieningen. Of u nu een doorgewinterde golfer bent of net begint, Golfbaan Bernardus belooft een onvergetelijke golf ervaring te bieden in een prachtige rustgevende omgeving.

"Bernardus Golf is niet alleen mijn favoriet, maar ook favoriet bij veel golfers. Ze staan dan ook terecht op #5 in de Golfers' Choice Rankings 2024 van Leading Courses."

2: Golf Château de la Tournette (BE)

Golfclub Château de La Tournette is de mooiste golfbaan van België. De golfbaan, gelegen in de omgeving van Nijvel, is een waar paradijs voor golfers. Met zijn prachtig aangelegde fairways, uitdagende greens en adembenemende uitzichten over het omliggende historische landschap, biedt Golfclub Château de La Tournette alles wat een golfer kan wensen. Naast het golfen geniet u van de uitstekende faciliteiten, waaronder een clubhuis met heerlijke bourgondische gerechten en een pro-shop met professionele uitrusting. La Tournette verwelkomt golfers van alle niveaus en belooft een dag vol plezier en uitdaging.

"Waar Bernardus Golf er voor Nederland met kop en schouders bovenuit steekt, doet Golf Chateau de la Tournette dat voor België. Een must om als golfer te ervaren!"

3: The Duke Club (NL)

Golfbaan The Duke Club, gelegen in het rustige Nistelrode in Nederland, is een ware parel voor golfliefhebbers. Met zijn uitdagende parcours, ontworpen door Alan Rijks, biedt The Duke Club een unieke golfervaring. De baan wordt gekenmerkt door zijn prachtige natuurlijke omgeving, met glooiende fairways, strategisch geplaatste waterpartijen en bunkers die strategie en precisie vereisen. Naast het golfen geniet u van luxe voorzieningen, waaronder een sfeervol clubhuis met de nodige Brabantse gezelligheid en uitstekende culinaire opties. The Duke in Nistelrode belooft een dag vol uitdaging en genot te bieden op de green.

"Op zoek naar uitdaging op de baan en Brabantse gezelligheid naast de baan? Ga dan eens golfen bij The Duke Club in Nistelrode!"

4: Golfclub De Haar (NL)

Golfclub De Haar, gelegen in het prachtige Utrechtse landschap, biedt een exclusieve golfervaring voor zowel leden als bezoekers. Met een uitdagende 18-holes baan, ontworpen door de gerenommeerde architect Alan Rijks, kunnen golfers hun vaardigheden aanscherpen te midden van een historisch park met eeuwenouden bomen. De club staat bekend om zijn gastvrijheid en professionele service. U geniet van luxe faciliteiten zoals een stijlvol clubhuis en een goed uitgeruste pro-shop.

"Houdt u naast golfen van historie, natuur en luxe? Voeg dan Golfclub De Haar toe aan uw wensenlijstje."

5: The National Golf Brussels (BE)

The National Golf Brussels, gelegen in het prachtige Belgische landschap, is een must-visit bestemming voor golfliefhebbers. De golfbaan is ontworpen door de gerenommeerde architect Bruno Steensels. De golfbaan biedt meer dan 6km expliciet golfplezier en gaat perfect op in haar natuurlijke omgeving. Met haar uitgesproken hoogteverschillen en intieme passages belooft The National Golf Brussels een onvergetelijke golfervaring voor spelers van alle niveaus. Naast het golfen geniet u van eersteklas faciliteiten, zoals professionele trainingsfaciliteiten, een sfeervol clubhuis en uitstekende culinaire opties.

"België heeft golfers veel moois te bieden. The National Golf Brussels is wat mij betreft een must-visit. Het is een waar genot om daar te golfen en verblijven."

6: Golfclub Anderstein (NL)

Golfclub Anderstein, gelegen in het rustgevende landschap van Maarsbergen in Nederland, is een schitterende bestemming voor golfliefhebbers. Ontworpen door de bekende golfbaan architect Donald Steel, biedt Anderstein een uitdagende 27-holes baan die spelers van alle niveaus zal verbazen. Golfclub Anderstein ligt in een prachtig natuurlandschap vol (kwetsbare) flora en fauna, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Golfclub Anderstein heeft duurzaamheid en natuurbehoud net als ons hoog in het vaandel staan. Ze zijn sinds 2014 al GEO-gecertificeerd. Naast golfen geniet u van uitstekende faciliteiten, waaronder een gezellig clubhuis en een professionele golfacademie.

"Op zoek naar een serene golfervaring in een prachtig natuurlandschap of naar koning Willem Alexander? Breng een bezoek aan Golfclub Anderstein!"

7: Rinkven Golfclub (BE)

Rinkven Golfclub, gelegen in het prachtige Schilde, België, biedt een oase van rust tussen de ongerepte natuur van de Voorkempen. Rinkven biedt twee 18-holes banen, ontworpen door gerenommeerde architecten Patric Buchem en Paul Rolin. De twee banen bestaan uit een mooie combinatie van bosbaan- en parkbaanholes met op verschillende holes een aantrekkelijke waterhindernis als extra uitdaging. De grote diversiteit in plaatsing van de teeboxen zorgt voor uitdaging op elk niveau. Naast het golfen geniet u ook hier van uitstekende faciliteiten, zoals een gezellig clubhuis en professionele golfacademie.

"Rijd gerust eens richting Schilde voor een heerlijk dagje golfen. Leuk weetje: Rinkven Golfclub treed in 2024 opnieuw op als gastheer voor het Soudal Open 2024!"

8: Golfclub Oostburg (NL)

Golfclub Oostburg, gelegen in het prachtige Zeeland, Nederland, biedt een betoverende golfervaring te midden van een idyllisch landschap. De uitdagende 18-holes baan is erkend als één van de mooiste golfbanen in de Benelux. De golfbaan is ontworpen door gerenommeerde golfbaanarchitect Alan Rijks en aangelegd als parkbaan. Trek er gerust een dag voor uit, want alleen al met golfen vermaakt u zich zo'n 4 uur. De andere uren geniet u van de vele uitstekende faciliteiten, waaronder een prachtig clubhuis waar u ook heerlijk kunt eten. Golfclub Oostburg biedt u een onvergetelijke golfervaring in een ontspannen en gastvrije omgeving.

"Spot pelikanen bij één van de vele waterpartijen op de 6,4km lange parkbaan van Golfclub Oostbrug."

9: Golfbaan Het Woold (NL)

Golfbaan Het Woold is een golfclub gelegen in Asten-Heusden, Nederland. Het staat bekend om zijn prachtige ligging te midden van de natuurlijke omgeving van Noord-Brabant.

Naast de golfbaan biedt Golfbaan Het Woold ook uitgebreide faciliteiten voor leden en gasten, waaronder een clubhuis met een restaurant en bar, kleedkamers, een pro shop en oefenfaciliteiten. Het is een populaire bestemming voor golfers die op zoek zijn naar een mooie en uitdagende golfervaring in Noord-Brabant.

"Golfbaan Het Woold organiseert regelmatig golfwedstrijden en evenementen voor leden en gasten, waardoor het een levendige en gastvrije gemeenschap van golfers is."

10: Golf Club Enghien (BE)

Golf Club Enghien, gelegen in het schilderachtige Edingen, België biedt een fantastische golfreis voor spelers van alle niveaus. Met zijn prachtige 18-holes baan in het historische park van het Kasteel van Edingen, wacht bijna 6,5km golfgenot. De holes slingeren langs meerdere beken en vijvers, waar u mij tijdens het duiken zomaar eens in kunt spotten. Naast het golfen geniet u van een warme ontvangst in het tot Clubhouse getransformeerde jachthuis, waar uitstekende voorzieningen en culinaire hoogstandjes op u wachten. Golf Club Enghien staat garant voor een onvergetelijke golfervaring!

"Bent u een natuurliefhebber? Dan is Golf Club Enghien een absolute aanrader! Op het prachtige landgoed zijn vele eeuwenoude bomen te bewonderen."

Waar u ook gaat golfen: koop uw golfballen of lakeballs bij Golf Square

Hopelijk bent u geïnspireerd door mijn persoonlijke top 10 golfbanen van Nederland en België. Waar u uiteindelijk ook de prachtige golfsport beoefent: kies voor golfballen en/of lakeballs van Golf Square. De lakeballs zijn voordelig, duurzaam én persoonlijk opgedoken door mijzelf. Veel golfplezier!

Andere artikelen

  • Top 10 mooiste golfbanen van Nederland en België volgens Nicky van Golf Square

    , Von Nicky Dorfel Top 10 mooiste golfbanen van Nederland en België volgens Nicky van Golf Square

    Lesen Sie mehr 

  • Maak kennis met Nicky Dorfel... de Golfbaljager!

    , Von Nicky Dorfel Treffen Sie Nicky Dorfel ... den Golfballjäger!

    Lesen Sie mehr 

  • Duik in het leven van Nicky Dörfel, de golfbalduiker die duizenden ballen per dag verzamelt!

    , Von Nicky Dorfel Tauchen Sie in das Leben von Nicky Dörfel, dem Golfball -Taucher, der täglich Tausende von Bällen sammelt!

    Lesen Sie mehr 

Anmeldung

Haben Sie Ihr Passwort vergessen?

Sie haben noch kein Konto?
Konto erstellen