Nicky Dörfel heeft een lucratieve baan: Nederlandse duikt naar golfballen

Nicky Dörfel heeft een lucratieve baan: Nederlandse duikt naar golfballen

, door Nicky Dorfel, 1 min lezen

Terwijl Tiger Woods zich voorbereidt op zijn winnende slag op de laatste hole van een golftoernooi, houden de fans in de tribunes hun adem in. Woods slaat de golfbal. Maar in plaats van te slaan, belandt de bal in de waterhindernis. Maar geen zorgen, want Nicky Dörfel duikt achter de bal aan! Wie is deze Nederlander die zijn brood verdient door golfballen op te duiken?

Nicky Dorfel duikt golfballen op voor zijn werk

Bij golftoernooien is hij de man die de vijvers en waterpartijen in gaat om verloren golfballen te vinden. Hij bevestigt de zuurstoftanks op zijn rug, zet de duikbril op en betreedt het water, als een schattenjager op zoek naar gezonken goud. Nicky zoekt echter niet naar goud, hij gaat op zoek naar verloren golfballen en vindt er vaak honderden van op elke baan.

Wanneer hij niet op zoek is naar ballen buiten de golfbaan, zorgt Dörfel voor Golf-Square, zijn eigen bedrijf dat golfgerelateerde uitrusting verkoopt, waaronder gebruikte golfballen. Het door hem opgerichte bedrijf beweert meer dan driehonderd soorten gebruikte golfballen van verschillende kwaliteit aan te bieden.

Waar komt de passie van Nicky Dorfel vandaan?

Dörfel zegt dat het verzamelen van golfballen uit meren en plassen twee van zijn grootste passies combineert: golf en duiken. Hij zegt: "Ik ben opgegroeid in de buurt van een golfbaan, dus vanaf mijn twaalfde was ik er altijd en speelde ik elke kans die ik kreeg. Toen ik 18 was, raakte ik voor het eerst geïnteresseerd in duiken."

De man heeft zijn vaardigheden gebruikt voor de DP World Tour, een golftoernooi in Dubai. De golfballen die hij verzamelde tijdens de Soudal Open en de Porsche European Open zijn toegevoegd aan de DP World Golf Ball Container. Naast de door Dörfel verzamelde golfballen zullen ook gebruikte en ongewenste golfballen door toeschouwers, golfspelers en anderen in de container worden gedoneerd. De ballen worden vervolgens verdeeld naar golfclubs en organisaties die helpen om golf van de grond te krijgen en de populariteit ervan te vergroten.

Andere artikelen

 • Top 10 mooiste golfbanen van Nederland en België volgens Nicky van Golf Square

  , door Nicky Dorfel Top 10 mooiste golfbanen van Nederland en België volgens Nicky van Golf Square

  Lees meer 

 • Maak kennis met Nicky Dorfel... de Golfbaljager!

  , door Nicky Dorfel Maak kennis met Nicky Dorfel... de Golfbaljager!

  Lees meer 

 • Duik in het leven van Nicky Dörfel, de golfbalduiker die duizenden ballen per dag verzamelt!

  , door Nicky Dorfel Duik in het leven van Nicky Dörfel, de golfbalduiker die duizenden ballen per dag verzamelt!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan: bestel sneller, spaar Squares en bekijk al uw orders.