Samen voor een duurzame golfsport

Golf Square is een wereldwijd bedrijf dat zich inzet om duurzame oplossingen te bieden aan de golfindustrie. Een van de manieren waarop we dit doen is door wereldwijd te duiken om verloren en achtergelaten golfballen terug te halen uit waterhindernissen bij golfbanen. Door dit te doen, geven we deze golfballen een tweede leven als duurzame golfballen.

Golfballen duiker

Even voorstellen...

Ik ben Nicky Dorfel, golfballenduiker en oprichter van Golf Square. Ik heb een grote passie voor natuur, sport en ondernemen.

Daarnaast ben ik iemand die zich bezig houd met het klimaat. Daarom doe ik er ook alles aan om Golf Square zo duurzaam mogelijk te maken.

Het verzamelen en recyclen van golfballen is begonnen toen ik 11 jaar oud was. Ik ging vaak naar een lokale golfbaan vlakbij mijn huis om golfballen te zoeken. Alle golfballen die ik vond maakte ik schoon en verkocht deze aan golfers op de parkeerplaats van de golfbaan. Mijn klantenkring werd steeds groter en vele golfers kwamen speciaal na mij toe om golfballen te kopen.

Iedereen was enthousiast en dat gaf mij de energie op dit voort te zetten en groter te maken.

In 2012 besloot ik een webshop te gaan beginnen en golfbanen te gaan contacten voor het maken van afspraken. Toen ging het heel snel..

Inmiddels hebben we meer dan 250 golfbanen waar we met ons team de golfballen opduiken in verschillende landen. Alle golfballen die we opduiken gaan naar ons bedrijf waar ze gewassen en gesorteerd worden op merk, model en kwaliteit.

In 2021 hebben we een mijlpaal bereik met ruim 100.000 tevreden klanten.  We proberen er alles aan te doen om elke klant in onze webshop tevreden te houden danwel de golfbaan waar we de golfballen opduiken.

Ik probeer op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan een duurzame golfsport. Voor elke golfbal die hergebruikt kan worden hoeft tenslotte geen nieuwe gemaakt te worden.

Golf Square in de media

De laatste jaren hebben we erg veel media aandacht gehad met het opduiken en recyclen van golfballen. We zijn op verschillende tv zenders en in kranten zowel in Nederland als in andere landen te zien geweest. Dit heeft als resultaat gehad dat we tegenwoordig ook op veel golfbanen in andere landen duiken. Hieronder enkele hoogtepunten waar we erg trots op zijn!

 • DP World Tour Finale

  Golfballen opduiken voor het goede doel in Dubai tijdens de DP World Tour finale.

 • Porsche European Open

  Golfballen opduiken tijdens het Porsche European Open.

 • Dutch Open 2022

  Een heel bijzonder moment! Tijdens het Dutch Open de golfballen opduiken voor het goede doel.

golf balls diver

Onze missie

 • Wat als we alle golfballen die in het water liggen en het milieu vervuilen kunnen verzamelen en recyclen?
 • Door het recyclen van de golfballen, doen we niet alleen iets voor het milieu maar zorgen we ook dat de golfballen weer terug komen op de greens.
 • In 2021 hebben we een mijlpaal bereikt van 100.000 tevreden klanten, we doen er alles voor om nog meer mensen te motiveren duurzame golfballen te gebruiken.
 • Eerlijke prijzen

  Eerlijke prijzen

  Doordat we ruim 250 partner golfbanen hebben kunnen we alle golfballen tegen de scherpste prijs aanbieden in onze webshop.

 • Hoge kwaliteit

  Hoge kwaliteit

  Doordat we regelmatig op onze partner golfbanen duiken liggen de golfballen nooit lang in het water. Dit zorgt voor de beste kwaliteit.

 • Duurzame golfballen

  Duurzame golfballen

  Elke golfbal die wij opduiken krijgt een tweede leven. Hierdoor hoeven er minder nieuwe golfballen gemaakt te worden.

Gerecyclede golfballen

2012 - 2023

 • 107588785

  Opgedoken goflballen

 • 15567

  Aantal duiken

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.