
Geschiedenis van de golfbal
Met een golfbal word het spel golf gespeeld. Volgens de regels mag een golfbal niet kleiner zijn dan 4,257 en niet zwaarder zijn dan 45,93 gram. Tot het begin van de 17e eeuw gebruikten men houten golfballen. De goedkope golfballen waren golfballen met een aerodynamischer oppervlakte.
Golfballen hebben tegenwoordig meerdere lagen
Vanaf de 20e eeuw bestonden golfballen uit meerdere lagen, waardoor de eigenschappen en de nauwkeurigheid beter bepaald konden worden. De golfballen van nu bevatten 2 of meer lagen met een synhetisch materiaal wat zorgt voor een extreme afstand zou moeten zorgen. De cover word van een weer ander materiaal gemaakt. De spin moet zorgen voor meer afstand, controle, controle, duurzaamheid en gevoel. Wanneer de schaal hard is zorgt dit voor meer lengte. De speler geeft meestal aan wanneer hij de cover harder of zacht prettiger vind. Wanneer de schaal hard is zorgt dit voor meer afstand, spin en richting. De meest gespeelde kleur is wit, dit zorgt voor meer zichtbaarheid.
Eigenschappen van een golfbal
De dimples van de golfbal bepalen de eigenschappen. Elke golfbal heeft een ander aantal dimples, wat de eigenschappen bepaald. De weerstand de lucht, wind en totale weer bepalen de richting. Uit de cijfers word bepaald dat de dimpels zorgen voor meer afstand en weerstand uit de lucht, de kleur zorgt voor zichtbaarheid. Kort samengevat kan gezegd worden dat de dimples (duikjes) zorgen voor de weerstand die de golfbal heeft in de lucht, het aantal en de diepte van de dimples bepaald de weerstand ofwel de eigenschappen van de golfbal. De diepte van de dimples samen met het aantal kan de afstand bepalen en de duik van de golfbal, ofwel uitrol.