De golfballen duiker: Op zoek naar lakeballs

De golfballen duiker: Op zoek naar lakeballs

, door Nicky Dorfel, 3 min lezen

Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat de populariteit van golf enorm toegenomen is. Zelfs in de winter is het tegenwoordig erg druk op onze golfbanen. Terwijl u geniet van een rondje in de frisse buitenlucht zijn onze duikers druk bezig onder water om nieuwe lakeballs op te duiken. Ten opzichte van vorig jaar verwachten we dat we dit jaar veel meer golfballen opduiken als dat we gewent zijn..

Het is koud, het vriest of sneeuwt zelfs, iedereen wil wel even na buiten terwijl ons land bijna op slot zit. Een rondje in de baan is veilig en je bent er even lekker tussenuit geweest. Onze duikers brengen hun tijd niet door voor de kachel of lopen geen rondje in de baan, maar liggen op de bodem van de waterhindernissen op de golfbaan. Zonder muts of sjaal maar met een zuurstofmasker en in een duikpak in het koude water.

WIJ DUIKEN WAAR DE PROFESSIONALS HUN BAL AFSLAAN

Nog in het donker vertrekt Nicky Dörfel naar Golf Château de la Tournette, een prestigieuze golfclub nabij Brussel, met niet één, maar twee Championship Courses, gereputeerd bij de mooiste banen van de Benelux.

Ontworpen rondom een Château uit de XVI eeuw in een domein van 160ha met prachtige, glooiende landschappen, geniet elke baan een distinctief karakter:

‘The English Course’, een moderne hommage aan klassieke banen, en ‘The American Course’, geroemd om haar risk-reward tests en spectaculaire finale.

Beide banen worden onderhouden volgens de hoogste standaarden, waarbij gestreefd wordt naar een minimale ecologische impact.

Om de flora en fauna maximale aandacht te geven laat de Club de vele waterhindernissen van verloren ballen ontdoen. Zodoende worden de leefomstandigheden in het water optimaal gehouden voor de biodiversiteit die het domein rijk is.

Op Château de la Tournette wordt voornamelijk met hoogwaardige kwaliteit golfballen gespeeld, en deze worden uitsluitend door Golfballen Nederland opgedoken.

HET REGELMATIG OPDUIKEN VAN DE GOLFBALLEN ZORGT VOOR DE BESTE KWALITEIT LAKEBALLS!

Golfclub Château de la Tournette is een van de ruim 170 partner golfbanen waar Golfballen Nederland de golfballen uit de waterhazards opduikt. Doordat wij met regelmaat op onze golfbanen duiken kunnen wij onze klanten de beste kwaliteit bieden.

Wij bieden u een alternatief voor nieuwe golfballen wat twee grote voordelen heeft: duurzaamheid en een lagere prijs. De prestaties van een lakeball en een nieuwe golfbal zijn nauwelijks te onderscheiden.

Omdat Covid-19 gezorgd heeft dat de golfsport nog populairder geworden is dan ooit verwachten we dat het een paar duizend golfballen meer zullen zijn dan normaal vandaag. Doordat de vraag naar lakeballs bij Golfballen Nederland enorm is gestegen staan bij onze duikers de agenda’s volgepland, zelfs nu in de koude wintermaanden om aan de vraag te voldoen. We draaien op maximale capaciteit!

 Alle netten met lakeballs worden over de hele dag aan de waterkant gelegd en aan het einde van de dag net voor de avond valt opgehaald. Ze worden meegenomen naar ons bedrijf in Nederland waar ze van het vuil ontdaan worden, gesorteerd op merk, model en kwaliteit.

VAN HOBBY TOT BEROEP

Nicky Dörfel duikt al bijna 13 jaar naar golfballen op de golfbanen. Wat in zijn jonge jaren een hobby was is daarna zijn beroep geworden. Hij richtte in 2012 Golfballen Nederland op. Vandaag de dag is Golfballen Nederland het grootste bedrijf in de Benelux in het opduiken van golfballen uit de waterhazards. In 2020 hebben heeft ons team de mijlpaal van 100.000 bestellingen bereikt in onze uitgebreide golfballen webshop en daar zijn we dan ook erg trots op!

De duikers van Golfballen Nederland hebben respect voor zowel flora en fauna, als de spelers in de golfbaan. We houden van het buitenwerken en de natuur!


Blog posts

  • , door Author Article title

    Lees meer 

  • , door Author Article title

    Lees meer 

  • , door Author Article title

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.